Art is My Life: Beer

Tuesday, February 13, 2007

Beer


ကဲဗ်ာ ဘီယာအေၾကာင္းကို ဗဟုသုတျဖစ္ ေျပာၾကည့္ရေအာင္

ဘီယာသည္ အဏုဇီ၀ တစ္မ်ိဳးျဖစ္သည့္ အလင္/ တေဆး ( Yeast ) ျဖင့္ ( Malt ) အခ်ိဳရည္ကို စိမ္ရည္ ေဖာက္ျခင္းမွ ရရွိေသာအေဖ်ာ္ရည္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္၍ ေရႏွင့္ အာဟာရဓာတ္ ျပည့္၀ေသာ ပရိုတင္း၊ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္၊ သတၱဳဓာတ္မ်ား၊ သၾကားဓာတ္၊ ဗီတာမင္ႏွင့္ ဓာတ္ေရာ့ ရဳဏ္သတၱိရွိသည့္ အင္ေအာ္ဂဲနစ္ ျဒပ္ေပါင္း ( Antioxidants ) မ်ားပါ၀င္ပါသည္။ ထို႕အတူ Hydrophilic Spirulina Extract SPH 3000 တြင္လည္း ဘီယာတြင္ပါ၀င္သည့္ ေအာ္ဂဲနစ္ ျဒပ္ေပါင္း မ်ားပါ၀င္သည္။

ထို႕ေၾကာင့္ ဘီယာကို ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္

ပရိုတင္း၏ အေျခခံယူနစ္ ျဖစ္ေသာ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ ၁၈ မ်ိုး အခ်ိဳးက်ပါ၀င္၍ ယင္း ၁၈ မ်ိဳးအနက္ ကိုးမ်ိဳးမွာ ခႏၵာကိုယ္မွ ထုတ္လုပ္ေပး ႏိုင္ျခင္းမရွိေပ။ ခႏၵာကိုယ္မွ ထုတ္ေပး ႏိုင္ျခင္းမရွိသည့္ အမိုင္ႏို အက္ဆစ္ ကိုးမ်ိဳးတြင္ ေရျပာႏွင့္ ဆံပင္မ်ား မပ်က္စီးေအာင္ ထိမ္းသိမ္း ကာကြယ္ေပးျခင္း ၊ ခြန္အားျဖစ္ေစျခင္း ႏွင့္ အာဟာရခ်ိဳ႕တဲ့သူ မ်ားအတြက္ အာျဖည့္အာဟာရအရည္ Energy Drink အေနျဖင့္ ေသာက္သံုးႏိုင္သည္။

သတၱဳဓာတ္ႏွင့္ သၾကားဓာတ္ မ်တစြာ ပါ၀င္သျဖင့္ ခြန္အားတိုးေစၿပီး ခႏၵာကိုယ္ဆဲ(လ္)မ်ား ျဖစ္ပ်က္မူကို ပံုမွန္လုပ္ေဆာင္ေပးျခင္း။ အသားအေရစိုေျပျခင္း၊ ဗီတာမင္ စီ ႏွင့္ ဒီ အုပ္စု ပါ၀င္ျခင္းေၾကာင့္ စိတ္ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ မူကိုေျပေပ်ာက္ေစျခင္း။

အကယ္၍ သင္ေသာက္ သံုးေသာ ဘီယာသည္ စပီရူလိုင္းနား ဘီယာျဖစ္ပါက

မူလဘီယာ၏ Heresins မွ Polyphenols ႏွင့္ Spirulina SHP 3000 မွ Polyphenols မ်ား၏ Antioxidant ဂုဏ္သတၱိေၾကာင့္ ခႏၵာကိုယ္တြင္ ေရာဂါ ျဖစ္ေစမည့္ အေၾကာင္အရာမ်ားကို ဖယ္ရွားေပးျခင္း စိတ္ဖိစီးမူေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚေစႏိုင္သည့္ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္။ စပီရူလိုင္းနား ဘီယာ 330 Ml တစ္ပုလင္း ေသာက္ျခင္သည္ ပရိုဗီမင္ 10 mg ေဆးျပား သံုးျပားႏွင့္ ညီမွ်သည္။

ဘီယာတစ္လံုးတြင္ ပါ၀င္သည့္ အယ္ကိုေဟာ အခ်ိဳးမ်ား

မန္းနီ 7 %

မန္းျပာ 5 %

ျမန္မာဘီယာ 4 % ေက်ာ္

စပီရူလိုင္းနားဘီယာ 5 %

ဒဂံု 4 % ခန္႕မွန္းျခင္း သာျဖစ္သည္

တိုက္ဂါး 6 % ခန္႕မွန္းျခင္း သာျဖစ္သည္

မွတ္ခ်က္။ ။ စပီရူလိုင္းနား ဘီယာကို အေရွ႕ေတာင္ အာရွတြင္ ျမန္မာတစ္ ႏိုင္ငံတည္း သာထုတ္ လုပ္ႏိုင္ေသး ျခင္းျဖစ္သည္။ စပီရူလုိင္းနား ျဖင့္ဘီယာခ်က္ ျခင္းကို ဂ်ာမနီႏိုင္ငံတြင္ ျမန္မာႏိုင္ငံ တြင္းေတာင္ထြက္ စပီရူလုိင္းနား မ်ားျဖင့္ စတင္စမ္းသပ္ ထုတ္လုပ္ ေအာင္ျမင္ကာ ကမၻာအႏွံ႕သို႕ တင္ပို႕ေရာင္ခ် လွ်က္ရွိသည္။ ယခုအခါ အာရွတြင္ တရုပ္ နွင့္ ဂ်ပန္တို႕ တြင္စပီရူလိုင္းနားဘီယာကို ထုတ္လုပ္ေနၾကၿပီ ျဖစ္သည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ စပီရူလိုင္းနား ဘီယာကို ၂၀၀၂ ခုႏွစ္တြင္ မႏၱေလး ဘီယာစက္ရံု တြင္စတင္ စမ္းသပ္ခဲ့ၿပီး။ ၂၀၀၄ ခုႏွစ္တြင္ တရား၀င္ ထုတ္လုပ္ခြင့္ ရရွိခဲ့သည္။ ယူခုအခါ စပီရူလိုင္းနာ ဘီယာကို ရန္ကုန္ ၿမိဳ႕တြင္ပါ စည္ဘီယာ အျဖစ္ထုတ္လုပ္လွ်က္ရွိၿပီး မတ္လမွ စတင္ကာ မေလးရွား ကုမၸဏီတစ္ခုက ကိုယ္စလွယ္ ယူ၍ ျပည္ပႏိုင္ငံမ်ားကို ေရာင္းခ်ရန္ စီစဥ္ေနၾကသည္။

ကဲမိတ္ေဆြ အိမ္သူ သက္ထားဆီက တရား၀င္ ဘီယာေသာက္ခြင့္ လိုင္စင္ လိုခ်င္ရင္ အလြတ္သာရႊတ္ျပ လိုက္ေပေတာ့။ တစ္ခုမွတ္ထားရမွာက အသက္ရွင္ ေနထိုင္ႏိုင္ဖို႔ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ပါတယ္ ဆိုတဲ့ေရေတာင္မွ ေသာက္တာမ်ားရင္ ေဘးျဖစ္တတ္တယ္ေနာ္

ကိုးကား

Spirulina Beer တီထြင္ထုတ္လုပ္ျခင္းစာတမ္း

No comments:

There was an error in this gadget